6 trükk a hatásos Facebook kampány létrehozásához | Weboptim

A Facebook hirdetések rendkívül jövedelmezőek lehetnek, és számtalan módon tehetjük őket hatékonyabbá. Bemutatunk 6 féle módot a hatékony Facebook kampány létrehozásához.

 

1. Facebook oldalunk céljához tartozó közönségről szóló statisztikák

A Vállalkozáskezelő használatával új potenciális ügyfeleket kereshetünk azon érdeklődők jellemzőinek és érdekeinek megfelelően, akik már kedvelték az oldalunkat.

Először is látogassunk az Elemzések fülre, majd a bal oldali menüből kattintsunk a „Személyek”-re.


 

Itt találhatjuk az összesített demográfiai adatokat a Facebook oldalunk kedvelőiről.

 


 

A Facebook által nyújtott betekintések alapján új célközönségeket hozhatunk létre. Használjuk azt, amit a közönség demográfiájáról tudunk, hogy hasznos, irányított hirdetéseket hozzunk létre.

2. A hirdetés összehangolása a Facebook kampány céloldalával

A Facebook bejegyzés tartalmát hangoljuk össze a céloldal tartalmával. Ennek két oka van:

Először is magasabb hirdetés relevancia pontszámot kapunk, ennek következtében kevesebbet kell fizetnünk a kattintásokért. Az elmúlt évek során a Facebook hirdetések versenyképesebbé váltak, következésképpen drágábbak lettek, ezért fontos erre odafigyelni.

Másodszor, a hirdetések és a céloldalak közötti összehangolás növeli a konverziós rátát. Miután az emberek egy hirdetésre kattintanak, elvárják, hogy pontosan azt kapják, amit a bejegyzés ígért. Hogyha ez teljesül, webhelyünk és márkánk hitelességet szerez, és a potenciális ügyfelek nagyobb valószínűséggel bíznak vállalatunkban.

A bizalom különösen fontos, ha Facebook-hirdetéseket futtatunk a termék, vagy szolgáltatás értékesítésének növelése érdekében, mivel az ügyfelek sokkal inkább lesznek hajlandóak megadni fizetési adataikat, és teljesíteni a vásárlást, ha a márka megbízhatónak tűnik. Ráadásul a hirdetések és céloldalak nagyfokú növeli a konverziós arányokat.

 

3. Kísérletezzünk a hirdetéselemekkel

Ahelyett, hogy különböző hirdetéseket hoznánk létre és megpróbálnánk tesztelni őket, készítsük variációkat azokra a Facebook hirdetésekre, amik eddig a legjobban teljesítettek és egyszerre csak egy elemet cseréljünk belőlük.

Például fogjuk a legjobb hirdetésünket, készítsünk másolatot belőle és cseréljük le a címsort különböző verziókra. Így most több hirdetésünk van, amelyek azonosak, kivéve a tesztelni kívánt címsort.

Miután meghatároztuk, melyik hirdetés kapja a legjobb reakciókat, készítsünk belőle másolatot és teszteljünk egy másik elemet, például a leírást, vagy a képet.

A különböző tesztek kombinációit is teszteljük. Talán még jobban teljesíthet a nyertes címsor / leírás kombináció.

 

4. Kísérletezzünk a különböző hirdetéselhelyezésekkel

Ahelyett, hogy a hirdetéselhelyezést csak úgy beállítanánk a hírcsatorna jobb oldali oszlopába, vagy elindítanánk a Facebook-hírfolyamokra, teszteljük a különböző hirdetéselhelyezéseket. Ha van egy Facebook kampányunk a hírcsatorna jobboldali oszlopos hirdetéseivel, valamint asztali és mobilhirdetéseivel, futtassunk riportot, hogy kiderítsük, hogyan teljesítettek.

Ideális esetben több kampányt vagy hirdetéscsoportot hozzunk létre: az egyik a Facebook-hírfolyamok (mobilon és asztali számítógépen), a másik a Facebook jobb oldali oszlopa. Így lehetővé tesszük, hogy nagyobb mértékben irányíthassuk a költségkeretet, mintha az összes hirdetésformátum egy kampányban, vagy hirdetéscsoportban lenne.

 

5. új személyek targetálása

Amikor létrehozunk egy hasonló Facebook kampányt a Power Editor-ban vagy a Facebook fiókban, kizárhatjuk a közönséget, például az olyan személyeket, akik már követik az oldalunkat.

 


 

Általánosan bevált gyakorlat az, hogy kizárják az olyanokat, akik már kedvelik az oldalt, mert a kampány lényege a további kedvelők szerzése. Nem releváns megjelenítéseket eredményez, ha hirdetéseinket olyan emberek számára jelenítjük meg, akiknek már tetszik az oldaluk.

 

6. A célzás finomítása a célközönséggel

E-mail címeket, telefonszámokat, Facebook-felhasználói azonosítókat, vagy alkalmazásfelhasználói azonosítókat használhatunk a célközönségek létrehozására, akik számára szeretnénk hirdetésünket megjeleníteni.

Ha pénzt szeretnénk megtakarítani az ajánlattétellel, állítsuk be a földrajzi célterületeket. Egy, vagy több országból álló régió, ország, állam/régió, város, irányítószám, cím vagy „adott piaci terület” megadásával elérhetjük, hogy a hirdetésünk csak az ezeken a helyeken élő embereknek jelenjen meg, illetve ők legyenek kizárva a célközönségből.

 

 

Részletes célzással a célközönség meghatározásához vegyük bele, vagy zárjuk ki belőle a demográfiai jellemzőket, érdeklődési köröket és magatartásokat.

 

 

 

A Facebook hirdetések optimalizálására számos mód van. Kísérletezzen a közönséggel, elhelyezéssel, megosztott teszteléssel és még sok mással, hogy jobb eredményeket érjen el a Facebook hirdetésével, vagy kérjen segítséget ügynökségünktől, hogy szakértők munkájával növelje konverzióit.

 
 
 

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!Referenciák
Kérjen
árajánlatot!