Keresőmarketing és Keresőoptimalizálás szolgáltatásunk | Weboptim

Egy weboldal működtetése sok szempontból egy bolt üzemeltetéséhez hasonlít: akkor lehetünk sikeresek, ha az emberek megtalálják nálunk, amit keresnek – és persze az is elengedhetetlen, hogy tudják, van boltunk és az is, hol találnak meg minket.

 

keresők

 

A fentiek talán triviálisnak tűnnek, de az interneten napról-napra tapasztaljuk, hogy weboldalak ezrei indulnak el anélkül, hogy erről azok is tudomást szerezhetnének, akiknek ezeket a site-okat szánták. Napjainkban több oldal van a weben, mint ahány ember Földünkön él – csak a Google 8 milliárd site-ot tart számon – így nem várhatjuk el senkitől, hogy végigböngéssze az összes oldalt, amit mondjuk az Ön kulcsszava alatt találhatna.

Azt teszi, amit nyilván Ön is, amikor szüksége van valamire a weben: beír egy szót a keresőben, majd az első találatok közül kiválasztja a legígéretesebbet.

Mivel felmérések szerint az emberek 90%-a keresőt használ, és az esetek 89.8%-ban az első oldalon felbukkanó találatok közül választ, kézenfekvő, hogy csak akkor van esélye rá, hogy nagyobb tömegű látogatót – ezáltal bevételt – szerezzen, ha oldala ott van az elsők között a Google-ben, Yahoo-ban vagy akár a Bingen. Weboldalának elemzése során természetesen kitérünk arra is, hogy a keresőoptimalizálás hogyan tud javítani pozícióin az Önnek releváns kulcsszavaknál a nagyobb keresőkben.

Segítségünkkel ott lehet a Google első oldalán!

 

A keresőoptimalizálás folyamata

Az első lépés, hogy megnézzük a weblap jelenlegi működését. A keresőoptimalizálás csak ezután kezdődhet el. Ez a vizsgálat egész pontosan egy weblap elemzést jelent, amit a Google Analytics elemzőrendszerrel végzünk el. Ebből kiderül, hogy a weblapunkat hogyan használják. Egy rosszul kezelhető weblapot – amin esetleg a felhasználók nem tudnak navigálni – nem érdemes látogatottá tenni addig, amíg nem orvosoljuk ezt a hibát.

 

Ha már a weboldal készítés minden egyes fázisán túl vagyunk és van egy jól használható weboldalunk, akkor kezdődhet az érdemi munka.
Ennek Lépései:

1. Kulcsszavak meghatározása

A keresőmarketing első nagyon fontos lépése a helyes kulcsszavak meghatározása azaz a kulcsszókutatás. Már a kulcsszavak darabszámának a meghatározása sem egyértelmű feladat. Hány szót válasszunk és mi alapján? Erre egyértelmű válasz nem adható mert a dolog több tényezős. A kulcsszavakat nehézségi (használati szempontból) is lehet csoportosítani. Minden szónak megvan az előfordulási gyakorisága a neten. Például a Klíma szóra a Google 4,6 Millió találatot ad, míg “Klíma szeged” csak 138 ezer. Nyilván az utóbbira sokkal könnyebb a jó helyezés elérése.

2. Weboldal átalakítása

A Google részben a weboldal tartalma alapján tudja eldönteni, hogy a weblapunkat hova helyezze a listában. A keresőmarketing fontos lépése, hogy a weblapot úgy módosítsuk, hogy ennek e a kritériumnak megfeleljen. Régebben elegendő volt néhány Meta tag és Title átállítása, de ma már ettől többre van szükség. Az átalakítás után néhány héttel már látszanak az eredmények és a pozíciók javulnak.

3. Tartalmi bővítés

A meglévő weblap tartalmán kívül, általában szükséges bővíteni a szövegezést is, az eredmény elérése érdekében. Itt két -féle megoldás létezhet. Vagy az ügyfél készít ehhez tartalmat, vagy a keresőoptimalizálást végző cég. Utóbbinak természetesen költsége van.

4. Linképítés

A weboldalra mutató linkek száma és minősége ugyancsak fontos szempont a helyezések miatt. Érdemes témába vágó linkeket szerezni az oldalhoz, tehát olya oldalról mutasson ránk link ami hasonló témájú mint a mi weblapunk.

5. Weboldal elemzés – Goal-ok beállítása

A keresőmarketing projekt fontos és nem elhanyagolható eleme a weboldal folyamatos elemzése. Tudnunk kell, hogy adott pillanatban milyen aktivitást mérhetünk a weboldalon. Ehhez nagyon jó eszköz a Google Analytics nevű rendszer ami a számos statisztikát tartalmaz. A Goal beállítás azt jelenti, hogy az adott URL-mérése megkezdődik. Goal azaz Cél az, hogy egy felhasználó a weboldal egy adott pontjára eljusson. Például ajánlatkérés, vagy vásárlás. Ezeket, a célokat mérni lehet és kell is.

 

google analytics grafikon

6. Monitoring – Reportok

Minden Seo projekt fontos része a megfelelő kontroll és reportolás. Azok a cégek, akik nem reportolják a munkájukat azok általában nem követik rendszeresen a projekt állását, így nem garantálják az eredményeket sem.

 

 

További érdekességek:

HTTPS protokoll – SEO tippek és trükkök
Tények és tévhitek a negatív SEO-ról
Honnan tudja a Google, hogy melyik weboldalakat irányítjuk?
A Google algoritmusok
7 mítosz, amely hatással van a helyi SEO-ra
10 tartalom típus, ami SEO szempontból jó
On page SEO: 8 alapelv a sikerhez
SEO tippek a növekvő webhelyforgalom érdekében
Stratégiai SEO kérdések website redesign előtt
Google rangsorolási faktorok
Mennyi idő után kezd el működni a SEO?
SEO tippek nagy e-kereskedelmi weboldalak számára
7 kritikus SEO hiba e-kereskedelmi weboldalaknál
Útmutató e-kereskedelmi weboldalak keresőoptimalizálásához 

 

 Referenciák
Kérjen
árajánlatot!