Google Adwords újdonságok – 2015. február | Weboptim

2015. február

A Google csapata ebben az évben is számtalan újdonsággal várja az Adwords és Analytics felhasználókat. Nézzük meg mik az idei első újítások a funkciókban és az Adwords műszerfalon!

 

1. Flash hirdetések automatikus átalakítása HTML5-re

Ez az újdonság a korábban és a mostantól feltöltött hirdetésekre egyaránt érvényes.
 
A rendszer a flash típusú display hirdetéseket automatikusan átalakítja HTML5-re, így azok mobileszközön is megnyithatókká válnak. (Eddig a hirdetések körülbelül 50%-ánál történt meg az átállás.) Kivételt képeznek az Ad gallerys és 3PAS hirdetések, amelyek nem kerülnek módosításra.
 
Fő előnye, hogy a HTML5 típusú hirdetéseket (a flash párjukkal együtt) egy hirdetésként követhetjük nyomon. Ha nem szeretnénk a frissítésbe belekerülni, egyszerűen csak állítsunk be -100% ajánlatmódosítást mobileszközre.

 

2. Adwords Editor 11.0

A 10.4-es verzióhoz képest számos változással találkozhatunk.
Bevezetésre kerültek az előugró ablakok, amelyek lehetővé teszik többek között a könnyű másolást.
Kezelés és navigáció tekintetében átfogóbb fiókkezelő rendszernek nevezhetjük: lehetőség van több fiók megnyitására, több elem kiválasztására, szerkesztésére.
Újítás a funkciókban, hogy több módosítást hajthatunk végre, de vissza is vonhatjuk őket egyszerűen.
 

10.4. verzió 11.0 verzió
editor 10 verzióóó editor 11 verzió

 

3. CPM migrációja látható CPM-re

A látható CPM egy olyan display ajánlattételi stratégia, amelyben esetében csak azokért a hirdetésekért kell fizetnünk, amelyek minimum 50%-ban és minimum 1 másodpercig megjelentek a képernyőn.
 

látható cpm

4.Visszaszámlálás funkció

Ha a szöveges hirdetések második sorába beleírjuk a következő 2 karaktert {= , egyszerűen előhívhatjuk a visszaszámlálás-funkciót, ahol napra, órára, illetve percre pontosan megadhatjuk, hogy meddig tart az akciónk.
 

visszaszámlálás

 
 

Most ezek lennének a legfontosabb Google Adwords újítások, de mellettük még számos frissítés van béta verzióban, amik hosszabb-rövidebb időn belül ugyancsak meg fognak jelenni a rendszerben.

 
 

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!Referenciák
Kérjen
árajánlatot!