Google üzenet: Feltörés gyanúja – azaz „Sajnos úgy tűnik, hogy az Ön webhelyét feltörték” | Weboptim

Kellemetlen tud lenni, ha olyan üzenetet kapunk a Google-től, hogy weboldalunkat feltörték. A hackerek sok problémát tudnak okozni egy-egy ilyen akcióval.

 

Ritka, hogy egy ilyen üzenet csak vakriasztás legyen. Ha a Google ilyet észlel, egy üzenetet helyez el a keresési eredményeknél, ami figyelmezteti a felhasználókat is.

 

 

google feltört weboldal
 

A Google Webmestereszközök rendszerén keresztül pedig a honlaptulajdonosok értesítést kapnak, valamint a kapcsolattartót legtöbbször e-mailben is tájékoztatják a problémára vonatkozóan – függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e ilyen fiókkal.

A Google által küldött üzenet:

Feltörés gyanúja: valami.hu

Sajnos úgy tűnik, hogy az Ön webhelyét feltörték.
Előfordulhat, hogy a hacker módosított meglévő oldalakat vagy spam jellegű tartalmat adott az Ön webhelyéhez. Lehet, hogy Ön nem látja rögtön ezeket a problémákat, mert a hacker úgy konfigurálta a szervert, hogy a spam jellegű tartalom csak bizonyos látogatók számára jelenjen meg. Webhelye látogatóinak megóvása érdekében a Google találatai
feltörtként címkézhetik meg az Ön webhelyének oldalait. Emellett előfordulhat, hogy webhelyének egy régebbi, fertőzésmentes változatát jelenítjük meg.

 

Minta URL-ek:

 

 • http://valami.hu/ape.php?gmv4933dn=gucci-copper-gold-aviator-sunglasses-9789.html
 • http://valami.hu/ape.php?grx7568ke=gucci-small-signature-leather-bag-jansport.html
 • http://valami.hu/ape.php?ile3296Yv=gucci-shoes-sale.html

Javasolt intézkedések:

 

 • Jelentkezzen be a Webmestereszközökbe, és ellenőrizze a Biztonsági problémákat az esetlegesen feltört minta URL-ek részleteinek megtekintéséhez.
 • Webhelyének javítási módjáról részletesebb információt talál a feltört webhelyekhez készült útmutatóinkban.
 • Távolítsa el a feltört tartalmat webhelyéről. A Megtekintés Google-ként eszköz segítségével ellenőrizze a feltört tartalom eltávolítását.
 • Javítsa ki a biztonsági problémát, amely lehetővé tette a webhely feltörését. Ha nem így tesz, webhelyét a jövőben ismét feltörhetik.
 • Kérjen felülvizsgálatot, ha teljes webhelye tiszta és biztonságos. Miután megállapítottuk, hogy webhelyén megoldotta a problémákat, eltávolítjuk a feltört webhelyre vonatkozó címkét.

 

További segítségre van szüksége? Kérdéseit felteheti, valamint további támogatást kaphat a Webmester Súgófórumban.

Hogy jutnak be az oldalunkra?

A hackerek több módon is bejuthatnak az oldalunkra, ahol ezután szinte bármit képesek megváltoztatni. Ahhoz, hogy ezt megtehessék, vagy ellopják a bejelentkezéshez szükséges információkat, vagy egy rosszindulatú szoftvert telepítenek fel a gépünkre, ami összegyűjti a belépés során használt adatainkat.

 

Legtöbbször azt használják ki, hogy nem biztonságos a szoftverünk, illetve hogy nem a legújabb, hanem egy elavult verziót használunk belőle.

 

De sebezhetőséget okozhat még például, ha

 

 • a rendszergazda számítógépe vírusos,
 • olyan jelszót választunk, ami gyenge, vagy már több oldalhoz is használjuk,
 • olyan bővítményünk van, ami feltört, vagy
 • nyílt kódolásokat alkalmazunk.

Miért törik fel a weboldalakat?

Elsősorban a pénzért. Miután feltörték az oldalt, vagy spam jellegű tartalmakat töltenek fel, vagy rosszindulatú programokat próbálnak terjeszteni a honlapon keresztül.
A spam jellegű tartalmak – linkek és szövegek – lehetnek rejtettek, így mi és a felhasználók kívülről úgy látjuk, hogy a weboldal megfelelően működik. Viszont amikor a Google robotjai vizsgálják át a webhelyünket, a különböző algoritmusok segítségével, észreveszik, hogy valami nincsen rendben az oldallal.
A rosszindulatú program általában egy vírus lehet. Azért kifejezetten káros, mert nemcsak a mi weboldalunkat fertőzi meg, hanem minden olyan felhasználó számítógépét, aki ellátogat az oldalunkra.
 

hacker

A javításra 2 lehetőség van

Vagy saját kezűleg próbáljuk meg elhárítani a hibát, vagy pedig szakértői segítséget kérünk. Célszerű az utóbbit alkalmazni, hiszen profi segítséggel sokkal hatékonyabban és gyorsabban kijavíthatjuk a problémát.

 

Miután ez megtörtént, küldjük el felülvizsgálatra az oldalt. Ez a vizsgálat általában 1 nap és 1-2 hét közötti intervallumban megtörténik, és ha sikeres, akkor a Google eltávolítja a feltörésre figyelmeztető üzenetet a keresésekből.

Hogyan védhetjük meg weboldalunkat a feltöréstől?

 • Mindig készítsünk biztonsági másolatot az adatokról: de milyen gyakran? attól függ, hogy milyen gyakran változtatjuk meg az oldalon található tartalmat.
 • Használjunk erős jelszavakat: ne a születési dátumunkat vagy a kutyánk nevét adjuk meg. Egy erős jelszó tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat és írásjeleket egyaránt.
 • A szkript használat veszélyes: a szkriptek alkalmazása sok veszélyt rejt magában. A biztonsági tesztelések során ugyanis a hackerek könnyen hozzáférhetnek az ezekből érkező információkhoz.
 • Rendszeresen frissítsük a szoftverünket: Minden program, amit használunk, legyen naprakész.
 • Figyeljünk rá, hogy milyen hibaüzenetet használunk – erre elsősorban akkor kell ügyelnünk, ha a weboldalunkon van lehetőség a felhasználóknak bejelentkezni a saját fiókjába. Hibás bejelentkezés esetében általános üzenetet használjunk: “Érvénytelen felhasználónév vagy jelszó.” Ne adjuk meg, hogy melyiket írta be rosszul, hiszen ha a hacker azt az üzenetet kapja, hogy “Rossz jelszó”, akkor már csak 1 mező lesz, amit fel kell törnie.
 • Rejtsük el az admin oldalt a keresőkből: ha azt szeretnék, hogy admin oldalunkat a keresőmotorok ne indexeljék, a robots.txt fájl segítségével ezt könnyen megoldhatjuk.
 • Használjunk titkosított SSL-t: a felhasználók személyes adatait a honlapról közvetlenül egy adatbázisba szállítja.

Segítünk Önnek a javításban!

Ha Ön is kapott hasonló Google üzenetet, és nem tudja, hogyan oldja meg a problémát vagy profi szakembert keres, forduljon hozzánk.

 

 

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!Referenciák
Kérjen
árajánlatot!