Hogyan kerülj fel a Google térképére? | Weboptim

A kereső találati listáján már nem csak weboldalak jelennek meg, hanem képek, profiloldalak és térképes találatok is. Ennek köszönhetően nekünk is lépést kell tartani, és fel kell helyeznünk cégünket, vállalkozásunkat a térképre. Nézd meg, hogyan regisztrálhatsz ingyenesen, pár kattintással a Google Cégem szolgáltatásába!

 

Regisztrációhoz a következő egyszerű lépések szükségesek:

 

1. Kattints a http://www.google.hu/business/ weboldalra! Itt jelentkezz be Google fiókodba, ha ilyennel még nem rendelkezel, hozz létre egyet!
 
2. Válaszd ki a számodra leginkább megfelelő kategóriát! A Google Cégem szolgáltatásában 3 kategória közül választhatsz:
 

váll_típus

 
Kirakat: neked való, ha vendégeid, ügyfeleid az utcáról bejöhetnek, vagyis, ha az adott címen megtalálható az üzleted. Tökéletes pl. cukrászdák, szállodák vagy fodrászatok számára
 
Szolgáltatási terület: használd ezt, ha ügyfeleidet nem a bejegyzett címen szolgálod ki. Megfelelő választás taxi társaságok, futárszolgálatok, webáruházak számára.
 
Márka: Ha ezt az opciót választod, abban az esetben létrehozhatsz egy oldalt, de címet nem tudsz bejegyezni. Ideális egyesületek, márkák, együttesek számára.

 

3. Írd be az adott mezőbe vállalkozásod pontos címét! Keresés után a Google felkínál adott találatokat. Ha egyik sem megfelelő, akkor kattints a Cég hozzáadása feliratra!
 

map

 
4. Kövesd az oldal további utasításait, és töltsd ki céged pontos adataival!
 
map2
 
5. A folyamat végére érve meg kell erősítened, hogy valóban az adott címen található a céged, és jogosult vagy az oldalának kezelésére. Pontosan ezért, a megerősítés postai képeslapon, vagy vezetékes telefonon érkező kóddal történik. A legtöbben a lakcímre kiküldött képeslapot preferálják, ennek megérkezése eltarthat akár 2-3 hétig is.
 
6. A beérkező levélben megtalálod a megerősítéshez szükséges kódot és a további instrukciókat.

 

Több adatot csak a megerősítés után tudsz módosítani, szerkeszteni:

 
Cég neve: Itt érdemes minél beszédesebb nevet megadni, hogy minél könnyebben megtalálhassanak a felhasználók. Így például, ha Katinka Kft. néven virágboltot üzemeltetsz, ajánlott Katinka virágüzlet néven bejegyezni.
 
Cím: Ezt már előzőleg beírtad, így itt általában nem lesz sok dolgod. Ha vállalkozásod vízparton van, ellenőrizd le, nem a vízbe mutat-e a piros nyíl, ezt gyorsan javíthatod.
 
Elérhetőségi adatok, nyitva tartás: Ezeket add meg, hogy minél több információt szerezhessenek rólad a látogatók.
 
Fotók a térkép és a keresés szolgáltatásban: Ide tölts fel legalább egy képet, hiszen a céged nevére való kereséskor a térképes megjelenés mellett, a Google találati listája ezt is megjeleníti.
 
Bemutatkozás: Mutasd be céged 200-300 karakterben! Adj minél pontosabb leírást tevékenységedről, és használj olyan kulcsszavakat, amelyek jellemzőek rád, és amire a felhasználók kereshetnek szolgáltatásodat keresve!
 
Minket így láthatsz a keresőben:
 

weboptim

 
Ezek után fel is kerültél a Google térképére! Figyelj oda, hogy folyamatosan frissítsd az adataid változás esetén, és ne hagyj rajta elavult információkat. Ha szerkesztés után nem áll át rögtön a térképen a változtatott címed, ne aggódj, ez egy pár napba beletelhet. Regisztrálj, és kerülj közelebb ügyfeleidhez a világhálón!

 

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!Referenciák
Kérjen
árajánlatot!