Honlapelemzés | Weboptim

A honlapelemzés illetve a weboldalelemzés a keresőmarketing, és a keresőoptimalizálás alapja

A honlap elemzés szolgáltatásunk segítségével ki tudjuk deríteni, hogy a felhasználók hogyan viselkednek az Ön weboldalán. Ez miért fontos? mert ha nem tudjuk mi történik a weblapon, akkor azt sem tudhatjuk, hogy mit változtassunk rajta.

Na, de pontosan mit jelent egy honlap elemzés?

A legjobb és ráadásul ingyenes szoftver amivel mérhetünk, a Google Analytics rendszere. Ez a program régebben az Urchin névre hallgatott, amíg a Google meg nem vásárolta céggel együtt ezt a rendszert. Azóta Analytics néven fut tovább.

 

Maga a látogatószám mérése még nem feltétlen jelent mindent, habár része ennek a folyamatnak. Ettől sokkal mélyebben is ki lehet vizsgálni a történteket amik, a honlapon folynak. Például meg lehet állapítani, hogy a látogatók elolvassák-e egyáltalán azt a szöveget amit mi megírtunk.- Vagy azt, hogy milyen más honlapokról jutottak el hozzánk és ezután merre navigáltak az oldalon.

 

Ha még ettől is jobban utána akarunk járni, akkor ki tudjuk deríteni azokat a szokványos útvonalakat, amiket a felhasználók bejárnak a lapon. Ha például látjuk, hogy egy adott oldanál elhagyják a weboldalt, akkor tehetünk intézkedéseket ennek elkerüléséére. Erre is jó a weboldal elemzés.

A Google Analytics rendszer bemutatása.

 Referenciák
Kérjen
árajánlatot!