VideoMarketing azaz a Videó és a marketing | Weboptim

Gondolt már arra, hogyan reklámozhatná cégét a minimális pénzbefektetéssel?

Mi az a csatorna, ahol számtalan fogyasztóhoz eljuttathatja a hirdetését anélkül, hogy komolyabb összegeket kellene rászánnia?

Melyik az a médium, amelynek szerepe egyre dinamikusabban nő manapság?

Vagy, hogy melyik az a reklámeszköz, amelyik az egyik legnagyobb hatást gyakorolja leendő vevőire?

 

Minderre a megoldás a videómarketing.

Ez egy igen egyszerű reklámeszköz. Készíthetünk reklámfilmet, különféle – lehet vicces vagy tájékoztat ó- videókat, pár perces kis spotokat, mind-mind arra szolgál, hogy vállalatunkat hirdessék. Kutatások bizonyítják, hogy a fogyasztókra a legnagyobb hatást a hang- és a mozgókép együttese gyakorolja.

 
A videómarketing lényegében egy 2-3 perces webes reklámfilm. Reklámozhatunk vele új terméket vagy szolgáltatást, vagy akár vállalatunkat. A videókat terjeszthetik maguk a vállalatok e-mailben vagy elhelyezve egy-egy honlapon. Amennyiben sikerült igazán kreatív tartalmat előállítanunk, mely elnyerte a fogyasztók tetszését, akkor akár a videót a maguk fogyasztók is terjeszthetik az világhálón. Nem egyszer találkozunk olyan e-mailekkel, amit egy barátunktól kaptunk, hogy ezt muszáj megnéznünk, mert igazán érdemes vagy esetleg egy közösségi portálon osztják meg velünk a videót az ismerőseink.
 

video marketing

 
Ha televízióban vagy rádióban szeretnénk hirdetni, az csillagászati összegekbe kerülhet. Ezzel szemben az internetre feltölteni egy videót nem kerül semmibe. Emellett nem kell azzal törődnünk – ellentétben a televízióval-, hogy mikor kerül adásba a videónk, bármikor elérhető lesz a világhálón a feltöltés után. Az elkészítése sem igényel különösebb befektetést, és pontosabban vehetjük célba a célközönségünket is.
 
A videómarketing további előnye a hagyományos reklámeszközökkel szemben, hogy pl. míg az újság vagy televízió reklámokba csak belebotlunk és pár perc múlva már el is felejtjük őket, addig az internetet a fogyasztók célirányosan használják, leginkább információkeresésre.
 
Továbbá a videómarketing előnyei közé sorolható a magas kattintási arány is, az emberek szívesen néznek különféle videókat az interneten, akár kifejezetten keresnek valamit, akár csak céltalanul böngésznek a világhálón. Ha már rákattintottak felvételünkre, akkor egy kattintással átirányíthatjuk őket weblapunkra vagy a weblapunkon tarthatjuk őket, így alakítva az ügyfél egyszerű unaloműző tevékenységét vásárlássá.


videómarketing

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné kipróbálni a videómarketing nyújtotta lehetőségeket, ezáltal növelni oldala forgalmát, ismertségét és bevételét, akkor kérje árajánlatunkat, vállaljuk videómarketing kampányok tervezését és lebonyolítását.Referenciák
Kérjen
árajánlatot!