A Whatsapp


 

A Whatsappot 2009-ben alapította Jan Koum. A célja az volt, hogy alternatív lehetőséget teremtsen az sms küldésnek. Az applikáció gyorsan elterjedt, és amikor a Facebook megszerezte 2014-ben, már több százmillió felhasználót tudhatott magáénak.

 
 
A Whatsapp egy azonnali üzenetküldő szolgáltatás, majdnem olyan, mint az SMS.
 
Használatához nem kell külön regisztrálnunk, mivel az azonosítás telefonszám alapján történik. Így szinte azonnal kapcsolatban léphetünk azokkal, akik szintén használják az alkalmazást. Lehet küldeni sima szöveges üzenetet, de akár képet, videót, hangüzenetet is.
A Whatsapp mind Android, mind iOS operációs rendszerre ingyenesen letölthető.
 

Kik használják?

A felhasználók száma rohamosa növekedett. Hány aktív felhasználót tudhat magáénak 201-ben? A legutóbbi frissítés szerint az üzenetküldő alkalmazás 1,2 milliárd felhasználóval rendelkezik.
 


 

Az aktív felhasználók száma körülbelül 167%-kal nőtt azóta, hogy a Facebook kezébe került. A szolgáltatás havi aktivitása 1 milliárdról 1,2 milliárdra nőtt 2016 február és 2017 februárja között. Tehát mindössze egy évre volt szüksége 200 millió új aktív felhasználó megszerzéséhez.

 

Ma több mint 180 országban használják és a felhasználók naponta körülbelül 50 millió üzenetet, hívást váltanak az alkalmazás segítségével.

 

A felhasználók fiatalok, több mint felük 36 év alatti. Körülbelül 20% 18-24 év közötti, 30% pedig a 25-35 év közötti korosztályt képviseli.
 

Hogyan kell használni?

Letöltés után nyissuk meg az alkalmazást. A rendszer kéri, hogy adjuk meg az országot és a telefonszámot, hogy egy megerősítő SMS-t tudjon küldeni és ezután létrehozhassuk a felhasználói fiókot. Ezután be kell írnunk egy felhasználónevet és egy jelszót, profilképet is itt állíthatunk be.
 
A Whatsapp ezután automatikusan ellenőrzi, hogy a névjegyzékünkben található személyek közül ki használja a szolgáltatást.

 

A fő képernyőn az üzenetek ikonra kattintva kezdhetünk új beszélgetést, áttekinthetjük az összes eddig hívást, beszélgetést vagy szemügyre vehetjük a névjegyeket.
 

Egyszerűen küldhetünk szöveges és hangüzeneteket. A Whatsapp az egyik legnépszerűbb mobil üzenetküldő alkalmazás, több funkciója is van a szöveges üzenetek mellett: hangulatjelek, kamera gomba, gyors szelfi és pillanatképek készítése. Küldhetünk mellékletet, megoszthatjuk az aktuális helyünkön is. Indíthatunk csoportos beszélgetéseket is.
 


 

Kezdeményezhetünk ingyenes hívásokat, amelyek az adatkapcsolatot használják, kikerülve a hívási időt és a távolsági hívások díját. mindaddig, amíg mi és a partnerünk Wifi-re vagy mobilinternetre kapcsolódunk, a hívás ingyenes. Nem használhatjuk viszont sürgősségi szolgáltatások eléréshez.

 

Egyik újabb funkciója a WhatsApp Web, amely lehetővé teszi, hogy asztali számítógépen vagy laptopon is használjuk az alkalmazást. Szinkronizálhatjuk a webes alkalmazást a fiókkal, így a böngészőből is hozzáférhetünk a korábbi beszélgetésekhez, csoportokhoz, funkciókhoz.

 

Whatsapp, mint marketing eszköz

 

A Whataspp-ot többféleképpen is használhatjuk marketing célokra, például egy márka profilkép beállításával, fülbemászó üzenetek megadásával az állapot mezőben, küldhetek érdekes képeket vagy videókat csoportoknak, illetve használhatjuk születésnapi jókívánságok továbbítására is.

 

Jó megoldás lehet belső céges kommunikációra is, a webes alkalmazásban még könnyebben küldhetünk üzeneteket.
 

Használhatjuk vásárlói kommunikációra – ha a vásárlókövetést közvetlen telefonhívások helyett WhatsApp-al végezzünk, akár 40%-kal több választ kaphatunk. Senki sem szereti az ismeretlen számokról érkező hívásokat, de nagyobb valószínűséggel reagálunk személyes üzenetekre.
 

Alkalmas vásárlói segítségnyújtásra – nagyszerű ügyfélszolgálati eszköz lehet. Az ügyfelek szívesebben küldenek üzenetet, mint hogy felhívják a helpdesk telefonszámot. Természetesen nem jó megoldás minden vállalkozás-típus számára, az olyan vállalatoknak, amelyek mindennap több száz ügyfélhívást kapnak, nem feltétlen ideális.
 

Használható marketing és reklámcélokra is – segítségével küldhetünk képeket, hangfájlokat, rövid hangfájlokat, szöveges üzeneteket a világ minden tájáról érkező felhasználóknak.

 
 
 

Ezeket olvasta már?

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!Referenciák
Kérjen
árajánlatot!